VIRTUELE TOUR

Tijdens dit onderzoek zijn er diverse scans gemaakt die beschikbaar zijn gesteld voor onze begeleidingsgroep. Elk met verschillende doeleinden. Zoals het tonen van de technieken om deze te kunnen aanvullen met bruikbare informatie. Maar ook een scan om deze om te kunnen zetten naar een BIM model en deze weer aan te kunnen vullen met de noodzakelijke technieken, zoals bijvoorbeeld een leiding. Voor plaatsbeschrijvingen hebben we de digitale scan ook veelvuldig toegepast en zoals hiernaast te zien beschikbaar gesteld om door te navigeren. Van deze modellen kan een pointcloud, 2D plattegronden en 3D modellen gegenereerd worden.

3D SCANNER

De tweede scanner die wij gebruikt hebben is een geavanceerde scanner op basis van 4K fotografie, lichtweerkaatsingstechniek en infrarood technologie. Dit resulteert in een hoogwaardige scan die omgezet kan worden in een 3D model en een accurate pointcloud. Vanuit deze modellen is er tevens de mogelijkheid een 2D plattegrond te genereren. Momenteel is de ontwikkeling zo ver dat de functionaliteit bestaat om via de gemaakte scan automatisch een volledig LOD 200 BIM model te genereren. Deze techniek is in verdere ontwikkeling en wij zijn binnen ons expertise centrum dit verder aan het onderzoeken.

2D PLATTEGROND

PXL Diepenbeek Campus D-Blok

360° CAMERA

Er bestaan twee verschillende scans in het proces. De eerste is een standaard 360° camera met een lage kostprijs die scans maakt op basis van 360° fotografie en hier een virtuele tour van weet de genereren die online beschikbaar is. De tour is eenvoudig aan te passen en aan te vullen met bruikbare informatie doormiddel van ‘pin-points’. Achter deze pin-point kan een actieve link geplaatst worden, bijvoorbeeld naar een portalsite, maar ook foto’s en video’s die relevant zijn voor het type project.
De Boerenkrijglaan-scan is gemaakt met de standaard 360° camera met als doel een bruikbare plaatsbeschrijving verkrijgen.

3D MODEL

TYPE CAMERA’S

3D SCANNER

360° CAMERA